Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Amasya'da soğan ekimi üç kat arttı, hasat Mayıs sonunda

Ekonomi 19.04.2023 - 16:43, Güncelleme: 19.04.2023 - 16:48 3885+ kez okundu.
 

Amasya'da soğan ekimi üç kat arttı, hasat Mayıs sonunda

Türkiye’nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya’da soğan ekim alanı üç kata yakın oranda arttı.
Türkiye'nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya'da soğan ekim alanı üç kata yakın oranda arttı. Yöredeki üreticinin parasal değeri dolayısıyla ‘kırmızı altın' diye adlandırdığı soğanın erkenci türünün Mayıs ayının sonunda hasat edilmesi bekleniyor.   Mayıs ayı sonu gibi hasadına başlanacak   İl merkezine bağlı Tuzsuz ve Oluz köylerine ait verimli arazilerde ekimi yapılan erkenci soğanların gelişimini inceleyen Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Amasya'da soğan ekimi geçen seneye nazaran iki, üç kat arttı. Yağışların da etkisiyle inşallah güzel ve bereketli bir yıl olacak. Soğanlar köklenmeye başladı. Mayıs ayı sonu gibi hasadına başlanacak” dedi.   “Üretim artışıyla bayramdan sonra kilosunun 10 liraya düşeceğini tahmin ediyoruz”   Adana ve Hatay Reyhanlı'da geçen haftadan itibaren başlayan turfanda soğan üretiminin etkisinin piyasalara yansıdığına işaret eden Mustafa Cebeci, “Bu hafta Amasya'da soğanın kilosu pazarda 15 liradan satıldı. Üretimin artışıyla bayramdan sonra 10 liraya düşeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.   ‘Kırmızı altın' olarak adlandırılıyor   Soğan depolarında geçen yıldan ürünlerin kalmadığına değinen Cebeci, “Yağışlardan dolayı hasat yapılamadığı için piyasada soğan olmayınca fiyatı yükseldi. Ama Adana ve Reyhanlı'dan üretim başladı. Önümüzdeki ayın sonunda da Amasyamızda başlayacak. Topraklarımız verim olarak soğan üretimine müsait. Dekar başına 10 tona kadar soğan üretilebiliyor. ‘Kırmızı altın' olarak adlandırılan soğanın üretimi yine yükselecek” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya’da soğan ekim alanı üç kata yakın oranda arttı.

Türkiye'nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya'da soğan ekim alanı üç kata yakın oranda arttı. Yöredeki üreticinin parasal değeri dolayısıyla ‘kırmızı altın' diye adlandırdığı soğanın erkenci türünün Mayıs ayının sonunda hasat edilmesi bekleniyor.


 

Mayıs ayı sonu gibi hasadına başlanacak

 

İl merkezine bağlı Tuzsuz ve Oluz köylerine ait verimli arazilerde ekimi yapılan erkenci soğanların gelişimini inceleyen Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Amasya'da soğan ekimi geçen seneye nazaran iki, üç kat arttı. Yağışların da etkisiyle inşallah güzel ve bereketli bir yıl olacak. Soğanlar köklenmeye başladı. Mayıs ayı sonu gibi hasadına başlanacak” dedi.


 

“Üretim artışıyla bayramdan sonra kilosunun 10 liraya düşeceğini tahmin ediyoruz”

 

Adana ve Hatay Reyhanlı'da geçen haftadan itibaren başlayan turfanda soğan üretiminin etkisinin piyasalara yansıdığına işaret eden Mustafa Cebeci, “Bu hafta Amasya'da soğanın kilosu pazarda 15 liradan satıldı. Üretimin artışıyla bayramdan sonra 10 liraya düşeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.


 

‘Kırmızı altın' olarak adlandırılıyor

 

Soğan depolarında geçen yıldan ürünlerin kalmadığına değinen Cebeci, “Yağışlardan dolayı hasat yapılamadığı için piyasada soğan olmayınca fiyatı yükseldi. Ama Adana ve Reyhanlı'dan üretim başladı. Önümüzdeki ayın sonunda da Amasyamızda başlayacak. Topraklarımız verim olarak soğan üretimine müsait. Dekar başına 10 tona kadar soğan üretilebiliyor. ‘Kırmızı altın' olarak adlandırılan soğanın üretimi yine yükselecek” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve suluovahaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.